Hlavní obsah

Byt Cliffa Richarda prohledala policie kvůli nařčení ze sexuálního zneužívání

Londýn

Britská policie ve čtvrtek prohledala apartmán populárního zpěváka Cliffa Richarda v Sunningdale v hrabství Berkshire. Podle stanice BBC souvisela akce s vyšetřováním údajného sexuálního zneužití.

Foto: Profimedia.cz

Cliff Richard

Článek

Osm neuniformovaných policistů nikoho nezatklo a sám majitel domu byl v Portugalsku.

K nařčením, že v 80. letech zneužil nezletilého chlapce, prohlásil 73letý Richard, že jsou „zcela nepravdivá“. Nařčení kolují už několik měsíců po internetu a Richard uvedl, že se k nim dosud nechtěl vyjadřovat, protože by je takto jenom přiživil.

Zpěvák slíbil, že bude s vyšetřovateli spolupracovat, ale pozastavil se nad tím, že mu vrazili do bytu, aniž ho předem uvědomili. „Kromě tisku, zdá se,“ podotkl.

Podle BBC případ nesouvisí s širším vyšetřováním zneužívání nezletilých slavnými osobnostmi v minulých desetiletích. Tyto případy začala policie odkrývat po zjištění, že se jich několik dekád dopouštěla někdejších moderátorská hvězda BBC Jimmy Savile.

Cliff Richard, vlastním jménem Harry Webb, je jedním z nejúspěšnějších britských hudebníků všech dob. Prodal více než 21 miliónů singlů a v každém z posledních pěti desetiletí se alespoň jedno jeho album dostalo mezi pět nejprodávanějších. Dvakrát reprezentoval Velkou Británii v soutěži Eurovize a loni vydal své jubilejní, sté album. V polovině 90. let byl za zásluhy povýšen do šlechtického stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám