Hlavní obsah

Češka podezřelá z objednání vraždy manžela se na svobodu nedostala

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Soud ve slovenském Pezinku sice minulý týden rozhodl o propuštění podnikatelky Evy (32) původem z České republiky, která si měla objednat vraždu manžela, ta se ale na svobodu nedostala, protože se žalobce odvolal. Soud svůj verdikt odůvodnil tím, že žena je v pokročilém stadiu těhotenství.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto

Článek

Česka byla převezena do nemocnice v Trenčíně, kde byla umístěna na oddělení pro odsouzené a obviněné. O jejím dalším osudu rozhodne slovenský nejvyšší soud.

Manžel Ľudovít, který se měl údajně stát obětí své ženy, se přelíčení osobně zúčastnil. Neskrýval rozhořčení nad verdiktem soudu a přiznal, že má strach o život.

Měla plánovat dvě vraždy

Podle vyšetřovatelů měla Eva plánovat dokonce dvě vraždy. Byla obviněna z úkladné vraždy ve fázi přípravy a hrozí ji 20 až 25 let vězení.

Eva se údajně chtěla zbavit manžela, kterého si po pětileté známosti vzala loni v listopadu, aby získala společný majetek. Pak měla požádat svého známého, aby Ľudovíta zabil. „Řekla mu, kdy má vraždu vykonat, jakým způsobem má vraždit a jak má odstranit tělo. Slíbila, že mu k tomu zajistí všechny prostředky,“ uvedl před časem slovenský policejní prezident Tibor Gašpar. Dokonce mu měla poradit, aby Ľudovíta zneškodnil paralyzérem a následně ho uškrtil. Ukázala mu prostory domu, kde s manželem bydleli, připravila pouta, gumové švihadlo a fólii na tělo.

Česka měla plánovat i další vraždu. Najatému vrahovi poradila, aby si našel komplice, kterého se měl po činu zbavit.

Za vraždu manžela mu měla nabídnout 50 tisíc eur (1,3 miliónu Kč). Známý se ale vyděsil, případ oznámil a stal se korunním svědkem.

Bratr Češky obvinění své sestry rezolutně odmítl. „Je to absurdní. Má sestra disponuje majetkem v miliónových částkách. Přijde mi nesmyslné, že by měla něco dědit. Vlastní čtyři auta, z toho jedno koupila manželovi, rodinný dům, financovala veškeré dovolené,“ řekl. Na otázku, co za případem vidí, uvedl: „Já bych otázku otočil. Kdo má největší prospěch z toho, že má sestra je ve vazbě a hrozí jí 25 let vězení a nemůže dosáhnout na své miliónové majetky?“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám