Hlavní obsah

Čeští mladíci dostali v Irsku za brutální napadení sedm let

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

K sedmi letům vězení byli v irském Limericku odsouzeni tři mladíci z Česka, kteří bezdůvodně napadli a brutálně zbili dva starší muže. Jeden z nich přišel kvůli tomuto incidentu, který se odehrál v srpnu 2012 ve městě Tralee na jihu ostrova, o oko. Informoval o tom The Irish Examiner.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bratři Roman (19) a Miroslav H. (18) spolu s Davidem H. (20) byli krátce před tím, než brutální zločin spáchali, vyprovozeni kvůli nadměrné opilosti z večírku. Dva napadení muži se taxíkem vraceli z rodinné oslavy.

Útoku nepředcházela žádná slovní výměna, mladíci napadené zasypali kopanci a ranami do obličeje. Starší z obětí (61) přišla na jednom oku o zrak a bude do konce života potřebovat lékařskou péči. Druhý muž, padesátník, musel být operován kvůli zlomenině lícní kosti.

Přítelkyně odsouzených mladíků na policii vypověděly, že byly šokovány mírou použitého násilí. Soudce Carroll Moran zdůraznil, že mladíci musí nést následky svého opileckého jednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám