Hlavní obsah

Návrat rodiny Brežněvů? Na Krymu kandiduje vnuk sovětského vůdce

– Moskva

Ruská anexe Krymu otevřela možnost politického restartu ruské rodiny Brežněvů, která v osobě komunistického šéfa Leonida Brežněva ovládala Sovětský svaz a jeho evropské satelity dlouhých osmnáct let. Andrej Brežněv, vnuk někdejšího generálního tajemníka, byl v pondělí v Simferopolu zaregistrován jako jednička na stranické listině ortodoxních komunistů v místních volbách.

Foto: Profimedia.cz

Generální tajemník Komunistické strany Sovětského svazu Leonid Iljič Brežněv na snímku z roku 1977

Článek

Brežněv junior nekandiduje za Komunistickou stranu Ruska, která je v moskevském parlamentu druhou nejsilnější politickou silou.

Do krymského zastupitelského sboru ho chce prosadit konkurenční Komunistická strana sociální spravedlnosti, jejíž ruská zkratka KPSS je identická se zkratkou někdejší všemocné Komunistické strany Sovětského svazu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Třiapadesátiletý Andrej Brežněv už několik let žije na Krymu, který je podle agentury ITAR-TASS jeho "druhou vlastí". Dřív žil v Moskvě, kde se koncem 90. let bez úspěchu pokoušel proniknout na radnici na kandidátce nacionalistů Vladimira Žirinovského. Živil se mezinárodním obchodním poradenstvím, je absolventem prestižní ruské diplomatické akademie MGIMO.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Krym

Komunální volby na okupovaném Krymu Moskva zorganizovala na 14. září. Kromě Brežněvových komunistů, kteří prý nemají mnoho šancí na úspěch, se o posty v krymském parlamentu a na místních zastupitelstvech bude ucházet sedm další stran, z toho dvě komunistické.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám