Hlavní obsah

Kolem místa pádu letadla měla být „bezpečná zóna”, aby se mohly identifikovat oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Zóna o průměru dvaceti kilometrů měla vzniknout kolem místa pádu malajsijského letadla. Dohodli se na tom zástupci Ukrajiny, Ruska a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Díky ní mělo být možné identifikovat těla obětí. Proruští separatisté to ale nakonec odmítli.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Členové Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) u místa pádu boeingu

Článek

"Žádná bezpečná zóna nevznikne," řekl podle agentury Reuters vysoce postavený představitel samozvané Doněcké lidové republiky Sergej Kavtaradze. "Jde o oblast blízko fronty, jsou tam vojenské operace," dodal.

Malajsijský letoun s téměř třemi stovkami lidí na palubě se ve čtvrtek po zásahu raketou zřítil nedaleko ruských hranic do východoukrajinské oblasti, kterou mají pod kontrolou proruští separatisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky Boeingu 777 jsou rozeseté na ploše patnácti kilometrůVideo: Reuters

Podle pátečního prohlášení amerického prezidenta Baracka Obamy byla raketa země-vzduch odpálena z regionu, který ovládají povstalci. Neštěstí nikdo nepřežil. V pátek se skupině pozorovatelů OBSE na místo pádu letounu nepodařilo zajistit si přístup, po jejich příjezdu na místě zazněly varovné výstřely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám