Hlavní obsah

Černé skříňky z boeingu byly nalezeny, jsou na Ukrajině

Černé skříňky malajsijského boeingu, v jehož troskách ve čtvrtek na východní Ukrajině našlo smrt téměř tři sta lidí, jsou na ukrajinském území a budou předány ukrajinské vládní komisi. V kyjevské televizi to v pátek oznámil ukrajinský ministr zahraničí Pavlo Klimkin. Zařízení, které zaznamenává datovou a hlasovou komunikaci posádky, bylo podle Klimkina nalezeno a zůstává na Ukrajině.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Jedno z míst, kam trosky dopadly.

Článek

"Skříňky byly nalezeny a doufám, že budou předány vládní komisi," řekl ministr. "Jsou na ukrajinském území," dodal. Kdo je má ukrajinské vládní komisi předat, Klimkin neupřesnil.

Členy komise, která má okolnosti tragického neštěstí vyšetřovat, se podle ukrajinského ministra stanou zástupci Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO), odborníci z Nizozemska a Malajsie a rovněž experti z USA, kde byl letoun vyroben.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Záznamy v černých skříňkách by podle odborníků mohly alespoň částečně vnést jasno do zatím nevysvětlených okolností pádu malajsijského letadla, který mířil z Nizozemska do Malajsie a na jehož palubě bylo 298 lidí. Podle amerických výzvědných služeb stroj zničila raketa země-vzduch vypálená z oblastí kontrolovaných východoukrajinskými separatisty. Ti jakýkoli podíl na zničení letadla odmítají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám