Hlavní obsah

Ukrajinská armáda přišla na východě o další vojáky

Kyjev

Při pokračujících bojích na východě Ukrajiny přišly vládní síly o další vojáky. Od středečního večera tři padli a 27 bylo zraněno. Ve čtvrtek ráno to oznámilo tiskové středisko vojenské operace vedené proti proruským separatistům v Doněcké a Luhanské oblasti. Od začátku operace tak už zemřelo 173 vojáků a 446 bylo zraněno.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinští vojáci

Článek

Dva vojáci ve středu pozdě večer zahynuli a šest utrpělo zranění, když jejich obrněný transportér najel u obce Červona Zora v Doněcké oblasti na minu. Další příslušník armády přišel o život a tři byli zraněni před půlnocí u obce Muratove v Luhanské oblasti. Na jejich nákladní vůz tam ze zálohy zahájili palbu kulometem povstalci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Znovu rebelové ostřelovali minomety a ručními zbraněmi obec Dovžanskyj a stejnojmenný hraniční přechod. Při střelbě vedené z obce Birjukove utrpělo zranění sedm vojáků, z toho dva vážná.

Šéf ukrajinského Střediska pro vojenská a politická studia Dmytro Tymčuk ve čtvrtek ve svém obvyklém ranním přehledu nočních událostí uvedl, že "teroristé" při ústupu vše zaminovávají. Především komunikace, aby znesnadnili postup vládních sil, ale také různé objekty včetně domů.

V této souvislosti informoval o dalším vyřazení armádního obrněného transportéru, který na nastraženou výbušninu najel rovněž v oblasti obce Červona zora. Zraněno přitom bylo pět vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Separatisté nejsou připraveni bránit Doněck

Doněck není připraven na obranu v případě útoku ukrajinských sil, uvedl Igor Girkin Strelkov, který velí jednotkám separatistů samozvané Doněcké lidové...

Výběr článků

Načítám