Hlavní obsah

Napsal knihu Jak přežít běh býků, zvíře ho nabralo na rohy a je vážně zraněný

Pamplona

Život je plný paradoxů, mohl si hořce pomyslet ve voze sanitky Bill Hillmann z Chicaga, který je spoluautorem knihy „Jak přežít běh býků”. Toho ve středu v ulicích španělské Pamplony nabral býk na rohy a způsobil mu těžké zranění. Na běh ulicemi s rozvášněným dobytkem doplatili i další čtyři muži. Také oni skončili v nemocnici.

Foto: Eloy Alonso, Reuters

Dvaatřicetiletý Američan střet s býkem neustál.

Článek

Každodenní ranní běhy s býky historickým centrem severošpanělské Pamplony jsou součástí tamních slavností svatého Fermína. Letos potrvají do 14. července.

Nejmohutnější z šesti vypuštěných býků, o hmotnosti kolem 600 kilogramů, nabral za stehno na pravý roh dvaatřicetiletého Hillmanna. Američan se slavností, které proslavil románem Fiesta Ernest Hemingway, účastní každý rok.

Foto: Eloy Alonso, Reuters

Vážně zraněného Američana odvážejí do nemocnice v Pamploně.

Za hrudník nabral na rohy jiný býk pětatřicetiletého Španěla z Valencie. Do nemocnice byl zraněný muž převezen napůl v bezvědomí. Stav obou mužů je vážný, informovala vláda autonomní oblasti Navarra. Další tři Španělé utrpěli méně vážná poranění v tlačenici, která vznikla v úzkých uličkách Pamplony.

Reklama

Výběr článků

Načítám