Hlavní obsah

Na londýnském letišti do sebe narazila dvě letadla

Novinky, bok

Rušno bylo v sobotu na londýnském letišti Stansted. Při pojíždění na ranveji do sebe narazily dva stroje společnosti Ryanair. Nikomu z pasažérů se nic nestalo, kolize si ale vyžádala dočasné zastavení provozu, kvůli kterému byly lety zpožděny až o tři hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stroj, který mířil do Varšavy, a letadlo, které právě přiletělo z Frankfurtu, se srazily před sedmou hodinou ráno místního času. Křídlo jednoho z letounů zavadilo o ocasní část druhého stroje.

Při kolizi nebyl nikdo zraněn, u obou pilotů policie z Essexu provedla bezprostředně po nehodě dechovou zkoušku. O obou letadel šlo o model 737-800, který pojme až 189 cestujících.

Jeden z cestujících chvíli po nehodě zveřejnil na sociální síti zprávu: „Uslyšel jsem ránu a pak jsem cítil, jak se letadlo trochu naklonilo. Díky bohu, že byl náraz jen do křídla, jinak by to byla apokalypsa.”

K incidentu se vyjádřil i mluvčí společnosti Ryanair Robin Kiely: „Včera (v sobotu) ráno došlo ke kolizi dvou letadel Ryanair, která se střetla v oblasti křídla a ocasního kužele. Jeden z letounů odjížděl od stojánky, zatímco druhý ke stojánce mířil.”

„Cestující přestoupili na náhradní letadlo, spoje měly zpoždění zhruba tři hodiny,” uvedl mluvčí. „Tímto se společnost Ryanair omlouvá všem cestujícím za způsobené nepříjemnosti,” dodal Kiely.

Reklama

Výběr článků

Načítám