Hlavní obsah

Polští sourozenci umučili vlastní matku, chtěli z ní vyhnat ďábla

– Varšava
Novinky, fia

Dva polští sourozenci umučili k smrti svou matku během rituálů, kterými chtěli z jejího těla vymítat ďábla. Pětasedmdesátiletá žena ve skutečnosti trpěla Alzheimerovu nemocí, uvedl britský list Daily Mail.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Osmatřicetiletý Piotr Majewski a jeho o rok starší sestra Barbara z města Ostrowiec v centrální části Polska vypověděli, že se domnívali, že jejich matku Irenu posedl démon.

Situaci vyřešili násilným rituálem, během kterého bezmocnou ženu přivázali k posteli a přelámali jí žebra, rozdrtili čelist a způsobili jí devastující poranění mozku. Za vraždu jim nyní hrozí až 12 let vězení.

Otcův duch prý přivedl Satana

Bratr a sestra policii řekli, že spojení mezi jejich matkou a ďáblem zajišťoval duch zesnulého otce, který chtěl mocnostem pekelným předat matčinu duši.

„Zpočátku prý chtěli přinutit ducha, aby opustil dům, když se jim to nepodařilo, pustili se naplno do exorcismu,“ uvedl mluvčí místní policie. „Přivázali ji k posteli, dali jí na hlavu kříž a donutili vypít svěcenou vodu a zříci se ďábla,“ dodal.

„Když jim řekla, že není nijak napojena ani na Satana, ani na svého mrtvého manžela, začali ji mučit,“ doplnil státní zástupce Miroslaw Cebula.

Podle tradičních pověr jsou démoni zbabělí a nesnesou fyzickou bolest, při které lidského hostitele opouštějí.

Exorcismus je dodnes součástí katolické nauky i liturgie. Vatikán dokonce nedávno posílil vyučování nových vymítačů ďábla. Podle pravidel z roku 1999 ale může být ďábel vymítán pouze z osoby, která sama prohlásí, že je posedlá zlou mocí, a teprve tehdy, je-li u ní vyloučena psychická porucha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám