Hlavní obsah

Auto v Polsku, v němž zemřelo sedm teenagerů, řídil 16letý kluk pod vlivem alkoholu

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Osobní vozidlo značky Renault Megane, v němž v neděli ráno na severu Polska po nárazu do stromu zemřelo sedm mladistvých ve věku od 13 do 17 let, řídil 16letý Mateusz M. Nejenže řídil, aniž by měl řidičský průkaz, ale navíc byl pod vlivem alkoholu. V krvi mu ještě čtyři hodiny po nehodě naměřili 0,5 promile. Hoch byl společně se stejně starou spolujezdkyní na předním sedadle jediným, kdo nehodu přežil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Auto vzal svým rodičům 17letý mladík, který společně s šesti dalšími seděl na zadním sedadle a také s nimi zahynul, informovala v pondělí stanice TVN24 s odkazem na policejní zdroje.

Ačkoliv šestnáctiletý Mateusz řídil bez povolení a navíc pod vlivem alkoholu, nebude vzhledem k svému nízkému věku obviněn. Případem se podle televize bude zabývat rodinný soud ve městě Grudziadz.

Tragická nehoda se stala v neděli nad ránem u obce Klamry. Skupina mladistvých byla na cestě z diskotéky. V pětimístném autě jich sedělo devět. Zemřeli čtyři chlapci a tři dívky. [celá zpráva]

Oba přeživší jsou mimo ohrožení života.

Podle zjištění policie děti z obce Klamry podobné jízdy uskutečnily už v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám