Hlavní obsah

Populisté se prý při plavbě proti imigrantům málem utopili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokus italských pravicových aktivistů upozornit na to, jak snadno se běženci z Afriky dostávají do Itálie, se prý proměnil v záchrannou akci poté, co motor jejich lodě zachvátil požár. Uvedl to v úterý maltský list Independent a také italská média. Zpráva byla ale posléze stažena.

Článek

Huffington Post ve středu upozornil na to, že zpráva se nemusí zakládat na pravdě.

Sedm členů strany Liga severu z Modeny podle informací italských médií a maltského listu vyplulo minulý týden, aby upozornili na obrovské množství imigrantů z Afriky do Evropy. Na gumovém člunu se vydali přes moře z Itálie do Tuniska. U maltských břehů se ale vzňal motor a osádka byla nucena přivolat pomoc, uvedl maltský list Independent.

Záchrannou světlici však trosečníci špatně odpálili a vstřelili ji do vlastního člunu. Ten šel rázem ke dnu.

Druhá světlice už ale naštěstí letěla správně, signál zachytila maltská armáda a její příslušníci přispěchali na pomoc.

Podle webu Huffington Post ale tajemník Ligy severu z Modeny zprávu popřel s tím, že by ve straně byli lidé zmínění v článku.

Plavby běženců jsou riskantní 

„Vlastně se jim podařilo dokázat, jak snadno takové mořské výpravy končí tragédií, a navíc na Maltě, kde ani oni ani azylanti přistát nechtějí,“ glosoval v úterý maltský list.

Do Itálie každoročně dorazí desetitisíce běženců z Afriky i dalších částí světa na chatrných a přeplněných plavidlech. Jen za posledních 24 hodin pomáhaly úřady více než tisícovce z nich. Plavby často končí tragicky.

Reklama

Výběr článků

Načítám