Hlavní obsah

Zeman v Bělehradě rozdával úkoly: Celá srbská vláda musí jezdit škodovkami

Bělehrad

Zhruba polovina srbské vlády jezdí českými vozidly Škoda. V Bělehradě to v úterý řekl prezident Miloš Zeman. Zástupcům mladoboleslavské automobilky na Balkáně zároveň v nadsázce „uložil” úkol, aby škodovku používal každý člen vlády v Srbsku. Prezident automobilku podobně ocenil na podzim při své návštěvě ukrajinského Kyjeva.

Foto: ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman v Bělehradě

Článek

"Vaším úkolem je, aby sto procent srbské vlády jezdilo vozy Škoda," žertoval Zeman při jednání se zástupci bělehradské pobočky české automobilky. Již během dne se vyjádřil v tom smyslu, že úkolem českých podnikatelů v Srbsku jsou investice, které povedou k likvidaci vysoké nezaměstnanosti v klíčové balkánské republice.

Český prezident se v průběhu svého prvního dne balkánského turné po Srbsku a Slovinsku setkal se srbským prezidentem Tomislavem Nikoličem a končícím předsedou vlády Ivicou Dačičem.

Zeman byl loni v říjnu na Ukrajině, kde během návštěvy ocenil fakt, že kancelář nyní svrženého prezidenta Viktora Janukovyče využívala k dopravě právě škodovky. Letos v lednu pak lobboval ve prospěch mladoboleslavského výrobce na česko-arménském podnikatelském fóru v Praze. Před arménským prezidentem prohlásil, že Škoda by se Arméncům jistě zamlouvala.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb 3,6 V6 L&K

Sám Zeman jezdí nejsilnější a nejlépe vybavenou verzí Škody Superb Laurin v černé barvě s benzinovým šestiválcem 3,6 FSI o výkonu 191 kW a se zvláštními bezpečnostními prvky. S maximální rychlostí 250 kilometrů za hodinu je to nejrychlejší model, který Škoda vyrábí. Prezident má celkem k dispozici tři superby.

Český prezident je od dnešního dne do pátku na cestě po Balkáně. Spolu se svou manželkou pobývá nyní v Srbsku, ve čtvrtek se přesune do Slovinska. Zpět do Prahy zamíří v pátek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám