Hlavní obsah

Obamovy ochránce odvolali, jednoho našli zpitého do němoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Tajná služba chránící amerického prezidenta Baracka Obamu má znovu potíže s nedisciplinovanými členy. Tři z nich museli z nynější Obamovy cesty poslat zpátky za oceán kvůli porušení pravidel. Jednoho z nich našli v hotelové lobby v Amsterdamu zpitého do němoty.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Barack Obama se svými tělesnými strážci

Článek

Odvolání tří tělesných strážců potvrdil mluvčí služby Ed Donovan. Odmítl sdělit podrobnosti, zdůrazňoval ale, že prezidentovo bezpečí ohroženo nebylo.

Podle listu The Washington Post patřili všichni tři hříšníci přímo k nejbližšímu týmu prezidentových ochránců a jeden z nich skupinu vedl.

Na opilost jednoho z nich upozornil zaměstnanec amsterdamského hotelu americkou ambasádu. Strážce byl zpitý do němoty. Má se za to, že dva jeho kolegové byli potrestáni, protože nezasáhli.

Reputaci tajné služby v minulých letech opakovaně pošramotily výstřelky jejích příslušníků. Loni ji museli opustit dva agenti kvůli nařčení ze sexuálního harašení a porušení pravidel, předloni skončilo hned několik agentů doprovázejících prezidenta v Kolumbii kvůli tomu, že si do hotelu v kolumbijské Cartageně přivedli prostitutky.

Prezident Obama je tento týden na návštěvě evropských zemí. V úterý v noci opustil Nizozemsko, kde se účastnil summitu o jaderné bezpečnosti, a zamířil do Belgie. Později navštíví i Řím, kde se setká s papežem Františkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám