Hlavní obsah

V košickém sídlišti zbourají celou ulici, domy jsou nebezpečné

Právo, Ivan Vilček
Košice

Na košickém sídlišti Luník IX úřady zbourají celou ulici, protože zdejší panelové domy označil statik za nebezpečné. Bez střechy nad hlavou se tak ocitne asi 500 lidí.

Na košickém sídlišti se má bourat celá uliceVideo: TV Joj

 
Článek

Televize Joj uvedla, že bude zbouráno hned několik panelových domů, které obyvatelé zcela zničili. Podle místních to má na svědomí skupina přistěhovalců, kteří z panelových domů vytrhávají železo a to pak prodávají do sběru.

„To jsou přistěhovalci z osad, kteří všechno zničili,“ uvedl jeden z obyvatel sídliště. „Oni tady ve skutečnosti nechtějí bydlet, chodí sem jen pro železo,“ říká další.

Vedení města uvedlo, že nové byty zajistí pouze těm obyvatelům, kteří mají platnou nájemní smlouvu. Z celé ulice jsou to dvě rodiny. „Ostatní se o sebe budou muset postarat. Mohou si za to sami, svým přístupem,“ uvedl technický ředitel bytového podniku města Košice Martin Paška.

Hrozí, že v okolí Košic vzniknou nelegální osady, do nichž se lidé, kteří přijdou o bdlení, přestěhují. „Písemně jsme informovali městskou i státní policii, úřad práce a sociálních věcí, rodiny i referát sociálních věcí magistrátu. Chceme zamezit vzniku nelegálních osad,“ dodal Paška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám