Hlavní obsah

V pneumatikách z Rallye Dakar schovali neuvěřitelných 1,4 tuny kokainu

Novinky, sad

Francouzští celníci se nestačili divit, když postupně objevili 1,4 tuny kokainu v rezervních kolech ve vozidle, které se vrátilo z rallye v Jižní Americe. Domnívají se, že jde o největší zásilku kokainu, která kdy byly v zemi zajištěna, informoval server Spiegel.

Článek

Doprovodné vozidlo z rallye dorazilo do přístavu Le Havre v úterý na nákladní lodi. Bulharské úřady upozornily francouzské kolegy, že jde o podezřelou zásilku. Auto bylo naloženo ve Valparaísu (Chile), kde Rallye Dakar skončila 18. ledna.

Celníci se rozhodli nechat zločineckou bandu s autem vyjet z přístavu, aby je mohli zatknout v autě s naloženým kontrabandem. Počkali si na ně na odpočívadle u Saint-Amand-Montrond a zadrželi dva Španěly. Současně se zatýkalo také v Bulharsku. Bulharské ministerstvo vnitra sdělilo, že jejich občané hráli ve skupině pašeráků vedoucí roli a droga pocházela z Bolívie.

V Německu vzbudil v lednu velkou pozornost případ, kdy bylo nalezeno v berlínských supermarketech firmy Aldi Nord 140 kilogramů kokainu v krabicích od banánů.

Podle berlínské zemské kriminálky muselo jít o omyl narkomafie, protože 140 kilogramů kokainu je příliš mnoho i pro berlínský trh. Uvedl to jeden z vyšetřovatelů. Vyšetřovatelé spekulují i o tom, že kokain mohl být určen pro trh ve východní Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám