Hlavní obsah

Sáblíkové po závodě gratuloval i Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soči
Aktualizováno

Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala na olympijských hrách v Soči stříbrnou medaili v závodě na 3000 metrů. Přišel jí pogratulovat i prezident Miloš Zeman, který závod sledoval přímo na stadiónu.

Miloš Zeman pogratuloval Martině SáblíkovéVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Moc a moc gratuluji, říkal jsem holandskému králi, že už máte dvě zlaté medaile a jednu bronzovou, takže vám do sbírky chyběla ještě ta stříbrná,” řekl Sáblíkové Zeman.

Sáblíková Zemanovu přítomnost ocenila. Povídal mi: 'Já jsem to věděl'."

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou na závodě v rychlobruslení.

Závod sledoval Zeman se svou manželkou Ivanou a kardinálem Dominikem Dukou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman (vpravo v prostřední řadě) s manželkou Ivanou a doprovodem. Nahoře uprostřed je kardinál Dominik Duka.

Desetinásobná mistryně světa ale věří, že medailovou sbírku v Soči ještě rozšíří. Ještě ji čeká start na trati 5000 metrů a možná i na patnáctistovce. "Na pětce bude hodně nebezpečná Pechi (Claudia Pechsteinová) a pak Ruska Grafová, co skončila třetí. Zajela kola dost podobně jako já. Tam to bude hodně těžký. Navíc přibudou nějaké Holanďanky, nějaké odpadnou... Budu muset bojovat," uvedla Sáblíková.

O obhajobě bronzu na patnáctistovce krátce po prvním závodu mluvit vůbec nechtěla. "Ještě se uvidí. Zatím o tom nebudu mluvit, nezkoušela jsem žádná rychlá kola. Uvidíme, co řekne tady mistr," mávla znovu rukou směrem k trenérovi Petru Novákovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám