Hlavní obsah

Berlusconi požádal o veřejné práce

Řím

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi požádal úřady, aby si roční trest za daňové úniky mohl odsloužit nikoli v domácím vězení, ale vykonáním veřejně prospěšných prací. Informovala o tom v pátek agentura ANSA.

Foto: Max Rossi, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Již v předchozích dnech se objevily spekulace, že mediální magnát a jeden z nejbohatších Italů by tak mohl brzy umývat záchody a pomáhat drogově závislým či bezdomovcům. Už se dokonce začaly ozývat první organizace s nabídkami práce.

Berlusconi byl letos v létě pravomocně odsouzen ke čtyřletému vězení za daňové úniky v mediální společnosti Mediaset, kterou vlastní. Tři roky se z tohoto trestu ale vymazávají kvůli amnestii z roku 2006.

Související téma

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Silvio Berlusconi

Berlusconimu ovšem hrozí i další tresty vězení v jiných kauzách. Letos v červnu ho například soud prvního stupně poslal na sedm let do vězení za placený pohlavní styk s nezletilou a za zneužití pravomoci, expremiér se ale odvolal.

Reklama

Související články

Itálie je zaskočena Berlusconiho odsouzením

Itálie po prvním pravomocném odsouzení expremiéra Silvia Berlusconiho čeká, zda trest pro lídra pravice rozkolísá politickou situaci natolik, že by hrozil pád...

Výběr článků

Načítám