Hlavní obsah

Snowdena v Moskvě navštívil jeho otec

Moskva

Se svým synem Edwardem Snowdenem se v Moskvě setkal jeho otec Lon, uvedla v pátek agentura Interfax s odvoláním na nejmenovaný zdroj obeznámený se situací. Lon Snowden přiletěl ve čtvrtek do Ruska, kde získal jeho syn azyl poté, co vyzradil informace o amerických programech na sledování mobilní a internetové komunikace. „Setkání se už odehrálo, bylo velice emocionální,” citovala agentura zdroj.

Otec Edwarda Snowdena přiletěl za synem do RuskaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Lon Snowden přiletěl do Moskvy ve čtvrtek. Od ruských úřadů dostal vízum opravňující k opakovaným návštěvám, s nimiž také počítá. Neví, zda se jeho syn vrátí do USA, kde mu hrozí stíhání za vyzrazení tajných programů.

Foto: Reuters

Edward Snowden

Snowden dostal počátkem srpna v Rusku roční azyl po více než měsíčním pobytu v tranzitním prostoru mezinárodního letiště Šeremetěvo, kam přiletěl z Hongkongu. Původně mířil do Latinské Ameriky, ale USA mu zrušily pas.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Lon Snowden v Moskvě

Ruský prezident Vladimir Putin souhlasil s poskytnutím azylu pro Snowdena pod podmínkou, že nebude publikovat další informace poškozující USA. V médiích se od té doby některé další utajované informace objevily, podle lidí ze Snowdenova okolí je ale Američan předal novinářům ještě před získáním ruského azylu.

Související témata

Foto: koláž Novinky s použitím ČTK/AP

Edward Snowden

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám