Hlavní obsah

Rakouský pytlák, který zastřelil čtyři lidi, je mrtev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Údajný pytlák, který se po zastřelení čtyř lidí v úterý navečer zabarikádoval na svém statku v Rakousku, je mrtev. Podle agentury APA o tom ve středu informovala policie, která jeho ohořelé tělo nalezla po obléhání statku. Mezi oběťmi 55letého muže jsou tři policisté a řidič sanitky. Další muž zákona vyvázl se zraněními.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rakouský pytlák se po vražedném tažení zabarikádoval na svém statkuVideo: Reuters

 
Článek

Protože bylo nalezené tělo údajného pytláka zuhelnatělé, má být provedena analýza DNA, jejíž výsledky mohou být známé až za několik týdnů. Vše ale nasvědčuje tomu, že jde o hledaného Aloise H. "Jsme rádi, že jsme mohli zásah po 24 hodinách ukončit," řekl agentuře DPA policejní mluvčí Roland Scherscher.

Drama se událo v noci na úterý, když se policie muže pokusila zadržet u obce Annaberg bei Mariazell v centrálním Rakousku. Tři policisty muž zastřelil, další muž zákona vyvázl se zraněními. Mezi mrtvými je i policista, s nímž střelec ujel v policejním vozidle na svůj statek v Grossprielu poblíž Melku, kde se poté v úterý navečer zabarikádoval.

Objekt pak obklíčily zásahové síly podpořené obrněnými vozidly. Policejní mluvčí po půlnoci informoval, že speciální jednotka Cobra vnikla do pytlákova domu, v němž hořelo, a po likvidaci požáru nalezla mrtvé tělo.

Podle agentury APA nebezpečný muž zřejmě neměl žádného rukojmího.

Uřezával jelenům hlavy

Pronásledování začalo v noci na úterý, kdy policie u Annabergu postavila silniční zátaras kvůli informaci, že se známý ilegální lovec zvěře opět vydal pytlačit. Při kontrole muž spustil palbu.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Rakouští policisté střeží silnici do Kollaprielu

Podle listu Kronen Zeitung se útočník v telefonickém rozhovoru se svým známým svěřil, že je zraněný. "Oni mě taky postřelili. Do břicha. Ale to už je teď jedno," řekl prý muž a dodal, že přišel o svého ovčáckého psa.

Podle rakouských médií je podezřelý známý jako fanatik do zbraní. Do jeho arzenálu údajně patřily i ruční granáty.

Muž zjevně pytlačil několik let a byl dlouho v hledáčku policie. Podle rakouského ministerstva vnitra se v okolí Annabergu opakovaně odehrávaly případy brutálního pytláctví. Neznámý pachatel měl ve zvyku z jedoucího automobilu střílet jeleny, kterým pak uřezával hlavy. Těla zvířat nechával ležet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám