Hlavní obsah

Exmanželka pedofila Dutrouxe nabízí obětem odškodnění 20 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Bývalá manželka pedofila Marka Dutrouxe chce rodinám obětí vyplácet odškodnění ve výši 20 eur (zhruba 515 korun) měsíčně. Třiapadesátiletá Michelle Martinová tak chce po více než roce splnit jednu z podmínek svého předčasného propuštění z vězení, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Martinová

Článek

Dutrouxova bývalá manželka a spolupachatelka zločinů byla loni v srpnu podmínečně propuštěna na svobodu po odpykání zhruba 16 let z 30, k nimž byla odsouzena. Hlavní podmínkou jejího propuštění bylo, že musí žít v ústraní a pobývat v klášteře v obci Malonne asi 60 kilometrů jihovýchodně od Bruselu.

List Le Soir v úterý s odvoláním na obhájce rodin dvou obětí napsal, že Martinová jim nabídla odškodnění 20 eur měsíčně. Takto malá suma může být podle listu jen symbolickým gestem.

Martinové, Dutrouxovi a jeho dalšímu komplici soud původně uložil vyplacení odškodného ve výši 500 000 eur přeživším obětem a až 250 000 eur rodinám zabitých dětí.

Foto: Profimedia.cz

Marc Dutroux, archivní policejní foto

Podle Le Soir je nyní Martinová podezřelá z podvodu, protože údajně předstírá insolventnost. Dědictví po své matce, vilu a šperky, údajně přepsala na své děti, aby nemusela uložené kompenzace platit.

Nyní šestapadesátiletý Dutroux dostal v roce 2004 trest doživotního vězení za únos, věznění a sexuální zneužívání šesti dívek, z nichž čtyři zavraždil.

Martinová činy svého manžela kryla a zároveň se na nich podílela. Oběti věznila a dvě osmileté dívky nechala zemřít hlady. S Dutrouxem se rozvedla až při pobytu v žaláři v roce 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám