Hlavní obsah

V Cannes se opět kradlo, lupiči se tentokrát zaměřili na hodinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cannes

Francouzská policie ještě nevyřešila nedělní loupež šperků v rekordní hodnotě 103 miliónů eur (2,7 miliardy Kč) v Cannes a již ve stejném městě čelí dalšímu podobnému zločinu. Dvojice neznámých pachatelů ve středu dopoledne vykradla luxusní hodinářství v tomto přímořském letovisku na jihu Francie, uvedla zatím bez podrobností na svém webu francouzská rozhlasová stanice RTL.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději vykradli obchod s luxusními hodinkami v CannesVideo: Reuters

 
Článek

Dva muži v kuklách vyzbrojeni jedním granátem a jednou střelnou zbraní vtrhli za bílého dne kolem 11:00 SELČ do hodinářství Kronometry na hlavní třídě Croisette. Před očima zaměstnanců sebrali a odnesli neznámo kam desítky cenných hodinek, jejichž hodnota zatím nebyla zveřejněna.

Při únorovém loupežném přepadení stejného obchodu naproti festivalovému paláci, kde se každoročně koná proslulý mezinárodní filmový festival, si lupiči odnesli 150 hodinek v hodnotě milión eur (25,8 miliónu Kč).

Zlatníci a další majitelé obchodů s luxusním zboží v Cannes se začali obávat, aby se město Cannes nestalo destinací snů pro zloděje. „Každý den musíme myslet na možné loupežné přepadení,“ citovala RTL jednoho z obchodníků na Croisette.

V neděli ukradl šperky neznámý ozbrojený muž ve zdejším hotelu Carlton, kde se konala výstava cenností. Muž se šátkem přes obličej se krátce před polednem dostal do hotelu přes zavřené francouzské dveře a vytáhl zbraň na tři přítomné muže z ochranky, dva prodejce a manažera výstavy, poté bez problémů i s lupem utekl. Jde podle francouzských médií o největší podobnou krádež v dějinách. [celá zpráva]

V Cannes se kradlo i při letošním květnovém filmovém festivalu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám