Hlavní obsah

Uspořádal výlet pro kamarády. Všichni našli smrt ve vraku autobusu

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Oběťmi nehody autobusu v jižní Itálii, při které zemřelo 39 lidí, byli i kamarádi, kteří často společně cestovali. V neděli se vraceli z prodlouženého víkendu stráveného v lázeňském komplexu Telese Terme u města Benevento a při zpáteční cestě se zastavili také v městečku Pietrelcina, kde se narodil Svatý Pio.

Foto: ČTK/AP

Oběťmi havárie autobusu u italského Avellina byli převážně poutníci.

Článek

Výlet jako vždy zorganizoval Luciano Caiazzo, prodavač z neapolského Pozzuoli, který před měsícem oslavil 40. narozeniny. Ani on nehodu nepřežil. „Pořádat výlety byla jeho vášeň. Za deset dnů jsme měli všichni společně odjet do Chorvatska,“ svěřila se Corriere della Sera jedna z jeho příbuzných.

Z tělocvičny márnice

Rakve s pozůstatky obětí byly v noci na včerejšek převezeny do tělocvičny školy ve městě Monteforte Irpino k identifikaci pozůstalými. „Ať se připraví příbuzní pana…,“ vyzývali je postupně karabiníci. Za truhlami dorazila i zavazadla včetně jednoho dětského, růžového.

Foto: Reuters

Vrak autobusu pod dálnicí A116 nedaleko Avellina

Náměstí před školou zaplnily výkřiky bolesti, někteří z pozůstalých nevydrželi psychický tlak a omdleli. Takřka všichni přítomní se znali. „Jsme příbuzní nebo sousedé,“ podotkli. Skoro všichni se o tragédii dozvěděli z televizních zpráv. Mario Terracciano přišel o oba rodiče, strýce a tetu. „Slyšel jsem maminku před několika hodinami, měla starosti, abych se naobědval,“ svěřil se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii pohřbili oběti autobusového neštěstíVideo: Reuters

Paní Mena se zrovna dozvěděla, že její sestra Enza (60) a švagr jsou po smrti. „Přitom jsem ji slyšela ještě v neděli večer. Byla spokojená, klidná,“ řekla. Až do poslední chvíle doufala, že Enza pád přežila, což se paradoxně stalo – zemřela však při převozu do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám