Hlavní obsah

Úřady popřely nález porna v cele pedofilního vraha Dutrouxe

– Brusel • Aktualizováno

Belgické úřady odmítly tvrzení pátečního belgického tisku, že v cele odsouzeného pedofilního vraha Marka Dutrouxe se našla videokazeta s dětskou pornografií. Na záznamu byla pouze dívka v plavkách, uvedlo informace na pravou míru státní zastupitelství v belgickém Nivelles.

Foto: Profimedia.cz

Marc Dutroux, archivní policejní foto

Článek

Snímek byl podle belgického tisku ukrytý uprostřed záznamu na pásce. První a poslední minuty videozáznamu byly neškodné, uvedla agentura DPA s odkazem na belgický tisk. Nacházel se mezi částmi televizního dokumentu, který na první pohled nebudil žádné podezření.

Úřady upřesnily, že při rutinní prohlídce cely narazili dozorci na videokazetu s reportáží, v níž se objevuje mladá dívka v plavkách. Nešlo však prý o nic, "co by mu bylo možné vyčítat", tvrdí státní zastupitelství.

Nyní šestapadesátiletý Dutroux dostal v roce 2004 trest doživotního vězení za únos, věznění a sexuální zneužívání šesti dívek, z nichž čtyři zavraždil.

V únoru belgický soud zamítl vrahovu žádost o propuštění do domácího vězení. Podle soudu hrozilo, že by znovu páchal zločiny. Vězeň se ale stále dožaduje předčasného propuštění.

Dutroux má ve vězeňské cele k dispozici videopřehrávač, DVD přehrávač a herní konzoli. Většina Belgičanů ho považuje za nejhrůznějšího zločince, jaký kdy v jejich zemi žil.

Reklama

Související témata:

Související články

Pedofil Marc Dutroux zůstane ve vězení

Belgickému pedofilovi a vrahovi Marku Dutrouxovi zamítl v pondělí bruselský soud jeho žádost o předčasné podmínečné propuštění, i když slíbil, že by nosil...

Výběr článků

Načítám