Hlavní obsah

Torubarov si prý v ruské vazbě nestěžuje

Právo, jfk
Aktualizováno

Ruský podnikatel Alexej Torubarov je po svém vydání Českou republikou k trestnímu stíhání v Rusku umístěn ve vyšetřovací vazbě ve Volgogradu. Na podmínky vězení si prý nestěžuje. Vyplývá to z odpovědi ruské generální prokuratury na dotazy českého ministerstva spravedlnosti.

Foto: helpaman.org

Alexej Torubarov

Článek

„Od doby jeho umístění ve vazbě nebyly předány stížnosti na podmínky vazby ani od pana Torubarova, ani od jeho právních zástupců,“ uvedla mluvčí ministerstva spravedlnosti Štěpánka Čechová s tím, že advokáti podnikatele ve vazbě už několikrát navštívili.

„Panu Torubarovovi bylo sděleno obvinění z podvodu. Není tedy stíhán pro jiný trestný čin, než pro který byl vydán z ČR, jak spekulovala některá média,“ podotkla Čechová.

Česká strana požádala ruskou generální prokuraturu o souhlas s návštěvou zástupce naší ambasády v Rusku u Torubarova ve vyšetřovací vazbě. Ruská prokuratura s tím souhlasí.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) rozhodnutí ruských úřadů přivítal. „Jsem velice vděčný, protože je to chvalitebné,“ řekl Právu Schwarzenberg. Dodal, že za Torubarovem by měl vyrazit někdo z velvyslanectví v Moskvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám