Hlavní obsah

Nevlastní dědeček se přiznal k vraždě vnučky, dostal 38 let

Londýn

K doživotnímu trestu vězení s možností podmínečného propuštění nejdříve po 38 letech byl v úterý odsouzen Brit Stuart Hazell, který nedaleko Londýna zavraždil dvanáctiletou vnučku své partnerky. Podle soudu byl motiv činu pravděpodobně sexuální, i když známky znásilnění na těle oběti nalezeny nebyly.

Foto: Profimedia.cz

Stuart Hazell dlouho zapíral vraždu nevlastní vnučky

Článek

Tia Sharpová zmizela loni v srpnu a její tělo bylo krátce poté nalezeno v domě její babičky, který předtím policie nejméně třikrát prohledala. Mrtvolu policisté našli ukrytou v odpadkových pytlích na dvoře domu v New Addingtonu jižně od Londýna.

Z vraždy byl později obviněn partner Tiiny babičky, sedmatřicetiletý Stuart Hazell. Obviněný nejprve vinu popíral a k činu se přiznal až v pondělí, pátý den procesu. Do té doby tvrdil, že dívka zemřela po pádu ze schodů a že její tělo ukryl, protože zpanikařil.

Děvče zřejmě zemřelo udušením. Její tělo policie našla osm dní po smrti a bylo již v rozkladu.

Násilné sklony neměl

Během procesu, který byl médii pozorně sledován, se ukázalo, že oběť Hazella sexuálně přitahovala. Žalobci porotě mimo jiné ukázali snímek, na němž je dívka zachycena v dráždivé poloze a který byl podle všeho pořízen krátce po její smrti.

Čistič oken Hazell měl v minulosti problémy s alkoholem a s drogami. Nejsou ale žádné záznamy, že by měl sklony k násilí vůči jiným lidem. Nicméně několikrát se pokusil o sebevraždu a záměrně se zraňoval.

S Tiinou babičkou žil již pět let. Předtím měl krátký vztah s matkou zavražděné. Policie při vyšetřování zjistila, že Hazella přitahovala dětská pornografie na internetu a že Tiinu tajně filmoval, když spala, nikdy ji ale nezneužil.

Reklama

Výběr článků

Načítám