Hlavní obsah

V Rusku zabil recidivista šest lidí, jednotky OMON na něj pořádají hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Šest lidí včetně dvou školaček v pondělí zastřelil v jihoruském městě Belgorod 31letý recidivista, který se pokusil vykrást místní obchod se zbraněmi. Informovala o tom agentura Interfax s odvoláním na tiskové středisko ruského ministerstva vnitra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřikrát trestaný recidivista zabil v ruském Belgorodu šest lidíVideo: Reuters

 
Článek

Podle policie je vrahem Sergej Pomazun, který byl v minulosti čtyřikrát trestán za loupeže a násilná přepadení. Z posledního trestu vězení se na svobodu dostal loni.

Pomazun přijel k obchodu s loveckými potřebami vozem BMW svého otce. Vyzbrojen byl dvěma puškami a pistolí. Okamžitě poté, co do obchodu vstoupil, začal střílet a na místě zabil tři prodavače. Na ulici pak zastřelil dva kolemjdoucí včetně 14leté školačky. Další, o dva roky starší děvče na následky střelných poranění zemřelo v nemocnici.

Žádné peníze střelec z obchodu neodnesl, zda se zmocnil nějakých střelných zbraní, policie neuvedla.

Stále na útěku

Policisté dosud podle agentury RIA Novosti střelce nedopadli. Muž opustil vůz a ukryl se v jedné z belgorodských čtvrtí. Policie oblast obklíčila a evakuovala, na místo byly povolány speciální přepadové jednotky OMON.

Některá ruská média spekulují, že Pomazun měl při své akci komplice. Měl jím být jeho otec Alexandr, dříve rovněž souzený. O jeho osudu či podílu na útoku se nic neví. V bytě obou mužů našli policisté sklad zbraní a munice.

Město Belgorod má asi 350 000 obyvatel a leží na západě Ruska necelých 40 kilometrů od hranic s Ukrajinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám