Hlavní obsah

Fanoušek varšavské Legie hrozí smrtí polskému premiérovi

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská policie i tajná služba ABW dva týdny pátrají po neznámé osobě, která vyhrožuje smrtí polskému premiérovi Donaldu Tuskovi. Předseda vlády dostal několik výhrůžných dopisů, část jich přišla do kanceláře premiéra, další na jeho adresu v Gdyni, kde bydlí. Za výhrůžkami zřejmě stojí fanoušek fotbalového klubu Legie Varšava.

Foto: Kacper Pempel , Reuters

Polský premiér Donald Tusk

Článek

„Premiérovi Tuskovi vyhrožují smrtí už delší dobu, ale poslední hrozby atentátem proti jeho osobě jsou zřejmě podstatně nebezpečnější,“ uvedla rozhlasová stanice RMF FMs odvoláním na Úřad pro ochranu ústavních činitelů (BOR).

Polské rádio RMF FM uvedlo, že anonymní pisatel je zřejmě fanouškem fotbalové Legie. V dopisech hrozil smrtí premiérovi kvůli tomu, že polská policie zatkla šéfa fanklubu Piotra Starucha.

Staruch sice býval notoricky známým fotbalovým výtržníkem, ale desetiletý trest mu hrozí za obchod s drogami. Vyšetřovatelé u něj našli šest kilogramů amfetaminu.

Donald Tusk je velký fanoušek kopané a fotbal hraje i rekreačně. Dlouhodobě tvrdě kritizuje situaci na polských fotbalových stadiónech. Inicioval i restriktivní opatření proti výtržníkům, které označuje za pseudofanoušky. Přijaty byly ještě před loňským evropským šampionátem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám