Hlavní obsah

Drama v Řecku: Stráže rozstřílely vrtulník, který měl osvobodit vězně

Novinky, rei
Atény

O útěk z vězení jako podle filmového scénáře se v Řecku pokusil odsouzenec odpykávající si trest ve věznici Trikala na severozápadě země. Osvobodit ho měl vrtulník. Akce se ale nezdařila, posádka helikoptéry se dostala pod palbu stráží. Řecká policie v úterý zveřejnila video rozstřílené helikoptéry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řecká policie rozstřílela vrtulník, který měl osvobodit odsouzence z vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Helikoptéra se pokusila o přistání ve věznici v neděli. Posádka měla osvobodit 42letého Panagiotise Vlastose odsouzeného za vraždu, vydírání, únos a ozbrojenou loupež. Vlastos se už jednou bez úspěchu pokusil o útěk z vězení v Aténách.

Vrtulník si podle policie v hlavním městě pronajali dva muži, kteří dvojici pilotů řekli, že chtějí do Soluně. Během letu však vytáhli zbraně a přikázali letět k Trikale.

Nad vězeňským dvorem pak muži spustili lanový žebřík právě v době řádné Vlastosovy pochůzky a cvičení. Odsouzený se k žebříku rozběhl, když v tom začaly stráže po helikoptéře pálit. Posádka vrtulníku střelbu opětovala. Podle vyjádření úřadů padly stovky výstřelů.

Foto: Reuters

Těžce poškozená helikoptéra na dvoře věznice Trikala

Vlastos ze žebříku spadl a poranil se na rukou a nohou. Silně poškozený stroj musel přistát na přilehlém parkovišti a jeho posádka se vzdala. Policejní video z vrtulníku provrtaného kulkami odhaluje, že útočníci byli vybaveni množstvím automatických pušek včetně útočných AK-47. Na podlaze ležely také tašky plné peněz.

Agentura Reuters poznamenala, že podobný útěk v helikoptéře se v nedávných letech hned dvakrát vydařil jinému vězni, Vassilisovi Paleokostasovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám