Hlavní obsah

Střelba na sídlo řecké vládní strany

Atény

Neznámí útočníci stříleli v noci na pondělí z automatické pušky na aténské sídlo vládní strany Nová demokracie. Při incidentu nebyl nikdo zraněn, oznámila podle agentury Reuters řecká policie.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Řečtí vyšetřovatelé u vypálených nábojnic

Článek

Jedna kulka prorazila okno kanceláře premiéra Antonise Samarase, před sídlem jeho strany policie našla devět prázdných patron.

"Asi ve tři hodiny (2:00 SEČ) zahlédla ostraha dva muže, kteří vystoupili z černého vozu a stříleli z kalašnikovů na budovu, ta v té době byla prázdná," uvedla policie. Policie oblast kolem domu ohradila kovovými zátarasy.

Útočníci z místa činu ujeli. Za nimi jeli dva muži na motocyklu, pravděpodobně komplicové. Policie se domnívá, že střelec měl nejméně jednoho komplice. Vyšetřovatelé také zkoumají opuštěný automobil, který někdo zapálil poblíž místa střelby.

K činu se podle AP prozatím nepřihlásila žádná skupina, ale v poslední době je Řecko svědkem nové vlny politicky motivovaného násilí malých anarchistických a krajně levicových skupin, připomíná agentura AP.

"Jde o další znepokojivý pokus rozpoutat v naší společnosti násilí," prohlásil mluvčí vlády Simos Kedikoglu. Dodal, že to byl symbolický útok na premiéra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám