Hlavní obsah

Kate je v nemocnici na kapačkách, spekuluje se i o dvojčatech

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Druhým dnem je v nemocnici třicetiletá vévodkyně z Cambridge Kate kvůli ranním nevolnostem a zůstane tam ještě několik dní. V pondělí přiznala, že je těhotná, je nejvýše ve třetím měsíci. Média okamžitě začala případu věnovat mimořádnou pozornost a objevují se i spekulace, že by mohla mít dvojčata. Její dítě bude třetím v pořadí na britský trůn. Manžel princ William ji v úterý podruhé navštívil. Strávil s ní už pondělní večer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: William v úterý opět navštívil svou těhotnou ženu v nemocniciVideo: Reuters

 
Článek

Podle listu Sydney Morning Herald právě tyto ranní těhotenské nevolnosti (hypereremis gravidarum), kvůli kterým dostává Kate nitrožilní výživu, trojnásobně zvyšují pravděpodobnost, že bude mít dvojčata. Někdy mohou být nevolnosti tak silné, že těhotná nemůže ani jíst a pít a občas může i o plod přijít. V britské královské rodině se nikdy dvojčata nenarodila.

Zatím není známo, jak dlouho je těhotná, BBC uvádí, že nedosáhla 12. týdne. Sydney Morning Herald napsal, že vévodkyně minulý měsíc zjistila, že je zřejmě těhotná, ale neuvedl zdroj.

Foto: Profimedia.cz

Kate a William

Další Alžběta, Diana nebo Charles

Britská média věnují těhotenství mimořádnou pozornost. Spekulují také o tom, jak by se potomek mohl jmenovat. Favorizovanými jmény jsou Elizabeth, Mary, John, Charles, ale také Diana.

Podle listu Daily Mail by měl William, který Kate v nemocnici navštívil, dostat mimořádnou dovolenou ze základny ve Walesu, kde slouží jako pilot záchranné služby.

Princ William navštívil těhotnou manželku Kate v nemocniciVideo: Novinky/Reuters

Kate a William jsou v centru pozornosti médií od svatby, která proběhla 29. dubna 2011.

Pár působí moderně a přitom jeho vztah neprovázejí žádné excesy. Jak ale uvádí agentura AFP, k dokonalosti chyběl už jen optimistický obraz dítěte, které bude již třetí v pořadí následnictví na trůn.

Foto: Neil Hall, Reuters

Princ William opouští nemocnici, kde leží těhotná Kate.

O dítěti však dlouho nebylo žádných zpráv. Minulý týden ale dostala Kate, která se na veřejnosti objevila naposledy v pátek, kdy přišla do své staré školy a zahrála si hokej, dárek od anonymní ctitelky: dětské kalhotky. "To je ten správný čas," poznamenala historička a expertka na královskou rodinu Kate Williamsová. Toto těhotenství se stává vyvrcholením roku, který je označován za velmi příznivý pro královnu Alžbětu II., která letos oslavila 60. výročí svého panování. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Média před nemocnicí, kde leží Kate

Jakmile oznámila královská rodina potěšující zprávu, ihned páru gratulovali premiér David Cameron, podle něhož bude dvojice skvělými rodiči, i šéf opozičních labouristů Ed Miliband. [celá zpráva]

Foto: Neil Hall, Reuters

Princ William (vlevo) odjíždí z nemocnice.

Mladý pár žije na velšském ostrově Anglesey poblíž letecké základny, kde William slouží. Budoucí král William V., který je podle nedávných průzkumů veřejného mínění nejoblíbenějším z princů, prý usiluje o to vést normální život, jak je to jen možné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám