Hlavní obsah

Matka pěti dětí skočila z mostu kvůli dluhu pár tisíc

– Moskva

Matka pěti nezletilých dětí z Rostovské oblasti na jihu evropské části Ruska spáchala sebevraždu skokem z mostu na železniční trať kvůli nesplácené bankovní půjčce ve výši 10 000 rublů (asi 6 400 Kč). Podle ruských médií nejde o ojedinělý případ, kdy dluhy v Rusku dohnaly lidi k podobnému činu.

Foto: Profimedia.cz

Žena dlužila 10 000 rublů. Ilustrační foto

Článek

Ještě než 32letá Diana skočila z mostu, zavolala svému nadřízenému z práce. Tomu se ale nepodařilo skok jí rozmluvit, žena dopadla na vedení vysokého napětí a v nemocnici zraněním podlehla. Zanechala po sobě pět dětí ve věku od dvou do 16 let. Vyšetřovatelé jako motiv sebevraždy uvedli "dluhy a bídu".

Žena kvůli malému platu, v přepočtu okolo 8 300 korun měsíčně, nedokázala uživit početnou rodinu, a tak si vzala úvěr, i když jí banka neschválila více než 10 000 rublů s úrokem 16 procent. Diana doufala, že půjčku splatí její muž, ale ten se po šesti týdnech hledání práce vrátil domů bez peněz. "To byla poslední kapka," tvrdí sestra oběti.

Podle serveru NEWSru.com se cosi podobného málem odehrálo i v Nižním Tagilu na Uralu, kde bankovní úřednice "radila" dlužníkovi, aby nejprve podřezal manželku a děti a pak se sám oběsil, když nedokáže splácet půjčky. Ještě předtím prý vyhrožovala, že děti unese a prodá "na orgány k transplantaci". Dlužník záznam rozhovoru předal policistům - a hrozby ustaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám