Hlavní obsah

Policisté v Rusku udusili svědka plynovou maskou

Novinky, aš, rei
Novokuzněck

Policisté pracující na jednom z oddělení v Novokuzněcku byli tento týden obviněni ze zabití svědka, uvedla agentura RIA Novosti. Tělo jednatřicetiletého muže se zřetelnými stopami násilné smrti bylo objeveno 16. září loňského roku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž byl předvolán kvůli svědectví. Policisté se jej ale snažili donutit k přiznání z podílu na trestném činu. Bili ho a nasadili mu plynovou masku. Muž se podle zjištění patologa udusil.

Výslechu se účastnili čtyři policisté. Obviněni jsou z použití neadekvátního násilí, ze způsobení vážné zdravotní újmy s následnou smrtí a z neúmyslného zabití.

Všem hrozí dlouhodobý trest odnětí svobody.

Ruští vyšetřovatelé upozornili, že skupina se snažila smrt vyslýchaného maskovat jako sebevraždu.

Ruští aktivisté citovaní agenturou AFP upozornili, že se nejedná o ojedinělý případ. V Orenburku byli ve čtvrtek obviněni tři policisté z brutálního zbití dvacetileté ženy. Bití podle vyšetřovatelů trvalo několik hodin.

Veřejnost ale pobouřil hlavně případ z Kazaně, kde tento měsíc zemřel ve vazbě muž, jehož policisté zbili a znásilnili pomocí lahve od šampaňského. Jeden z policistů byl navíc obviněn z bití a pokusu o znásilnění jiného podezřelého tužkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám