Hlavní obsah

Na Slovensku panují obavy z únosů dětí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko

Slovenská policie posílila dohled v okolí škol. V posledních dnech zaznamenali na Slovensku několik pokusů o únosy dětí. Některé slovenské školy žádají rodiče, aby své děti nepouštěli do škol bez doprovodu. Policie přímo o únosech nemluví, ale přiznala, že už dostala několik podobných oznámení.

Článek

„Vyšetřovatel zahájil trestní řízení ve věci zločinu omezování osobní svobody,“ uvedla policejní mluvčí Petra Hrášková. Policie posílila hlídky v ulicích.

V Bratislavě 1. března vyskočili ze stříbrného automobilu maskovaní muži a snažili se vtáhnout kolemjdoucí žačku do auta.

„Chtěli jí vtáhnout do auta, ale ona se vysmekla a upadla na zem,“ popisuje případ otec 14leté žačky osmiletého gymnázia v bratislavské čtvrti Karlova Ves. Školačku zachránil soused, který právě vyjížděl z garáže a útočníky vyplašil.

„Dcera je stále v šoku,“ dodal otec. Dívka od té doby nechodí nikam sama a je v péči psychologů. Otec si celou věc nedokáže vysvětlit. „Nepodnikám ani nepůjčuji peníze,“ nechápavě kroutí hlavou.

Muž lákal dívku do auta

Další případ se stal v bratislavské části Nové Mesto. Maskovaní muži se pokusili unést 11letou dívku před školou pro mimořádně nadané děti. Dívka jim utekla na zastávku tramvaje, kde byli další lidé. Muži vzápětí nasedli do stříbrného automobilu a odjeli.

Třetí případ se stal v obci Dlžín v okresu Prievidza. Dvanáctiletá dívka se vracela ze školy domů, když ji zastavil starší muž v tmavém automobilu. Nabídl jí odvoz. Dívka to odmítla se slovy, že je již téměř doma. Po několika metrech jí muž opět zkřížil cestu. Vystoupil z auta a lákal dívku do vozu. Když dívka odmítla, chytil ji za kapuci a začal ji tahat. „Dcera ho kopla do rozkroku a utekla,“ uvedla její matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám