Hlavní obsah

Bezohledný lyžař zabil na Slovensku mladou Češku

Aktualizováno

Mladá Češka zahynula v sobotu dopoledne v Nízkých Tatrách, když do ní narazil bezohledný lyžař. Srazil ji z vleku, jímž jela z Kosedreviny na Chopok. Šestadvacetiletá žena zemřela na místě, uvedl web tvnoviny.sk. Češka je jedním ze tří lidí, kteří v sobotu zemřeli v Nízkých Tatrách.

Článek

K tragédii uvedl ředitel Horské záchranné služby Jozef Janiga, že po nárazu vyletěla Češka z vleku a dopadla do lesního porostu. Utrpěla vážná zranění. Na místo vyrazili záchranáři, kteří začali s resuscitací. Poté byl přivolán i vrtulník, ale lékař na jeho palubě  už mohl konstatovat jen smrt, uvedla slovenská tisková agentura TASR.

V sobotu odpoledne také zahynul 43letý běžkař z Brezna, který spadl z hřebenu nad Halašovou jámou.

Poslední obětí je asi padesátiletý skialpinista, který zemřel mezi Ďumbierem a Chopkem v oblasti Krupového sedla. Zřejmě uklouzl na zledovatělém terénu. Při pádu dlouhém 300 metrů utrpěl smrtelná zranění.

Vážně zranění

Několik dalších lidí utrpělo vážná zranění. Na Kosodrevině si už dopoledne těžce poranil lyžař dolní končetinu. Velmi vážně se odpoledne zranila 53letá žena pod Ďumbierem. Její pád byl dlouhý dvě stě metrů. Záchranáři ji museli přepravit do oblasti, kde ji mohl naložit vrtulník.

Dva lyžaři se také srazili na Martinských holích.

Vážná zranění utrpěl další český lyžař také letos v lednu, když spadl asi 200 metrů pod vrcholem Chopku v Nízkých Tatrách. U nehody, která naštěstí neměla tragický konec, kromě záchranářů zasahoval i vrtulník.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám