Hlavní obsah

České potápěče v Rakousku se marně snažila zachránit zvláštní jednotka Cobra

– Linec
Právo, ch

Dva čeští potápěči ve věku 22 a 34 let se v neděli utopili v Atterském jezeře na severu Rakouska. V lokalitě Schwarze Brücke se odpoledne potopili do zhruba 35metrové hloubky, odkud ze zatím neznámých příčin už nestačili vyplavat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Češi se ponořili do Atterského jezera těšně před tři čtvrtě na čtyři odpoledne. Když se po 17. hodině stále nevynořovali, začali je jejich kolegové hledat. Podařilo se jim nejprve objevit staršího z obou mužů, ale už mu bohužel nedokázali pomoci.

"Po druhém z dvojice začal pátrat policejní potápěč ze speciální jednotky Cobra a pomáhali i specialisté z hasičského sboru. Mladého muže objevili až v půl desáté večer v hloubce 30 metrů, mrtvého," řekl Právu jeden z rakouských hasičů, který se akce zúčastnil.

"V lokalitě Schwarze Brücke nejde bohužel letos o první případ, kdy během potápění potápět zahynul. V dubnu zde zemřel při potápění ve 40metrové hloubce 50letý Němec,“ doplnil hasič.

Místo Schwarze Brücke (Černý Most) je určeno pro zkušené sportovce a řada potápěčů podle odborníků nebezpečí podceňuje. Jezero je zde hluboké bezmála 170 metrů a teplota vody v tomto období nepřevyšuje pět stupňů Celsia. Již v září 2007 se zde utopil jiný český potápěč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám