Hlavní obsah

Herec z Harryho Pottera se účastnil pouličního rabování v Londýně

– Londýn

Představitel Vincenta Crabba, jednoho z padouchů ve filmech o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, má znovu oplétačky se zákonem. Jak informoval server The Daily Telegraph, účastnil se 22letý Jamie Waylett nedávných pouličních nepokojů v Londýně a oháněl se při nich Molotovovým koktejlem.

Článek

Filmový parťák Draka Malfoye ze všech dílů Harry Pottera vyjma posledního stanul před dvěma týdny poprvé před soudem v Londýně kvůli své účasti na nepokojích v severní městské části Chalk Farm. Je obviněn z manipulace se zápalnou lahví s úmyslem ničit majetek i z účasti na rabování obchodu Sainsbury's.

Soudce ho 29. září propustil na kauci, potterovská hvězda má ale zákaz nočního vycházení mezi sedmou hodinou večerní a sedmou hodinou ranní. Další stání je naplánováno na příští měsíc.

Není to první soudní stíhání Wayletta. Ten byl předloni odsouzen k 120 hodinám veřejných prací za přechovávání marihuany. Nyní mu za to hrozí trest podruhé, protože policie při letním zatýkání v domě ve čtvrti Kilburn, kde Waylett žije s matkou, dvěma bratry a sestrou, v jeho ložnici objevila 15 dalších rostlin. Jen za to mu hrozí trest až 14 let vězení.

Srpnové nepokoje v Anglii se neomezily jen na Londýn, ale zasáhly i další města včetně aglomerací Manchesteru či Birminghamu. Zemřelo při nich pět lidí. Policie v souvislosti s řáděním převážně mladých lidí zatkla stovky osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám