Hlavní obsah

Po řece plavali mrtví v sedadlech, popsali svědci u Jaroslavle

– Jaroslavl

Po středečním zřícení letadla Jak-42 s hokejisty Jaroslavle, při němž zahynuli i tři hráči českého národního týmu, zachvátily okolí plameny. Potvrdili to obyvatelé obce Tunoša, kteří byli s rybáři v místě, kde do řeky Volhy ústí místní přítok Tunošonka, jako první.

Článek

Svědci potvrdili, že slyšeli dva výbuchy. „První exploze se ozvala, když byl stroj ještě ve vzduchu, načež se vznítil. Druhá následovala po pádu,“ citovala agentura RIA Novosti místní obyvatelku Galinu.

Část stroje skončila na břehu, ocas v řece. Místo zachvátily plameny a černý kouř. „Z vody trčel ocas letadla a řeka byla v plamenech. Některé mrtvoly pluly na hladině, pořád připásané v sedadlech,“ citoval jinou svědkyni server Novosti.

Stovky lidí vyjádřily na Staroměstském náměstí smutek nad smrtí českých hokejistůVideo: Novinky

Vesničané i rybáři, kteří byli na místě první a snažili se pomoci, našli jediného přeživšího. Ruský útočník Alexandr Galimov, který má popáleniny na osmdesáti procentech těla, ležel na břehu. „Byl v šoku. Na otázku, kolik lidí bylo v letadle, jen řekl, že neví. Byl strašlivě popálený,“ uvedl další svědek.

Těla Čechů identifikována

Kromě Galimova nehodu přežil palubní inženýr Alexandr Sizov, jehož našli záchranáři, kteří podle svědků dorazili během pár minut. Zbylých 43 lidí na palubě zemřelo. Mezi nimi tři čeští reprezentanti, kapitán slovenského hokejového týmu, hráči z Ukrajiny, Německa, Běloruska, Švédska, Lotyšska a kanadský trenér.

Ruské úřady již identifikovaly těla českých hokejistů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, informovala ČTK. [celá zpráva]

Česká strana jedná s Moskvou o převozu těl. Příbuzní obětí budou vpuštěni na ruské území bez víz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obřad za zesnulé hokejisty v JaroslavliVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám