Hlavní obsah

Rusové identifikovali těla všech tří českých hokejistů

Moskva
Aktualizováno

České velvyslanectví v Moskvě ve čtvrtek obdrželo od ruských úřadů informaci o identifikaci pozůstatků hokejistů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, kteří spolu s dalšími čtyřiceti hráči a funkcionáři klubu Lokomotiv Jaroslavl zahynuli při středeční letecké havárii. Oznámil to mluvčí české ambasády v Moskvě Ondřej Soukup.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Josef Vašíček, Karel Rachůnek a Jan Marek

Článek

Podle ruských úřadů je v případě identifikace ostatků Karla Rachůnka jistota stoprocentní, ve zbylých dvou případech devadesátiprocentní.

Z informací ruských úřadů není zřejmé, na základě čeho byla těla českých hokejistů rozpoznána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obřad za zesnulé hokejisty v JaroslavliVideo: Reuters

Podle ruských médií během čtvrtečního dopoledne z místa havárie záchranáři vyprostili těla všech 43 obětí. Identifikováno bylo zatím 35 těl, mezi identifikovanými je nejméně osm cizinců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nové amatérské záběry z místa pádu letadla Jak-42Video: Reuters

Na palubě letounu Jak-42 bylo při osudném startu celkem jedenáct cizinců. Kromě tří českých hokejistů to byl slovenský hokejista Pavol Demitra, hráči z Ukrajiny, Běloruska, Lotyška, Švédska a Německa a kanadský trenér týmu.

České úřady nyní jednají s rodinami hokejistů o tom, zda přijedou k dokončení identifikace do Ruska, či zda budou pozůstatky odeslány do České republiky, řekl mluvčí.

"Pokud vše půjde hladce a pokud nebude rozhodnuto o tom, že rodiny pozůstalých přijedou k definitivní identifikaci těl obětí do Ruska, pak může k transportu mrtvých hokejistů dojít do konce týdne," řekl Soukup. Dodal, že na dosavadní identifikaci se v Jaroslavli podílel prezident klubu Lokomotiv Jurij Jakovlev.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám