Hlavní obsah

Nádraží v Oslu evakuovali kvůli tašce, policie hledá Breivikova následovníka

Novinky,
Oslo
Aktualizováno

Nádraží v norském hlavním městě bylo ve středu ráno evakuováno, protože tam bylo nalezeno podezřelé zavazadlo, uvedl norský rozhlas NRK. V Norsku současně pátrají po nebezpečném 42letém muži, který byl propuštěn z vězení a který se identifikuje s Andersem Behringem Breivikem, který v pátek pozabíjel 76 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V autobusu u nádraží v Oslo byl nalezen podezřelý balíčekVideo: Reuters

 
Článek

Hlavní nádraží v Oslu bylo evakuováno poté, co bylo v kolejišti nalezeno podezřelé zavazadlo, k němuž se nikdo nehlásil. Na místo byli povoláni pyrotechnici a pes.

„Taška, která neměla majitele, byla nalezena u nástupiště číslo 19. Okolí bylo evakuováno. Do oblasti nyní nezajíždějí ani vlaky ani autobusy,“ řekl mluvčí norských drah Olav Nordli.

Policie současně vyhlásila pátrání po 42letém propuštěném vězni, který se identifikuje s Breivikem. Z bran vězení vyšel v pondělí a nyní je nezvěstný. Kvůli svému stavu může být nebezpečný ostatním.

V noci byly odpáleny chemikálie, které měl Breivik na své farmě 160 kilometrů od Osla. Považovala to za bezpečnější, než je někam odvézt. Množství chemikálií a výbušnin nebylo zveřejněno. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám