Hlavní obsah

Český mechanik zadržený v Chorvatsku je na svobodě

Právo, Aleš Fuksa
Rijeka

Sedmadvacetiletý mechanik Jan Tydlačka ze Vsetína byl v minulých dnech propuštěn z chorvatské vazební věznice. Na Balkán vyjel v polovině května s tréninkovým vozem českého rallyeového týmu A.T.Motosport jezdce Antonína Tlusťáka. Policisté jej zadrželi kvůli pokusu o uplácení celníků.

Článek

Na kauci jej minulý čtvrtek propustil chorvatský okresní soud. Jeho rodina musela za jeho propuštění z vazby zaplatit deset tisíc kun, v přepočtu kolem 33 tisíc korun. Právo o tom informoval automobilový závodník Antonín Tlusťák.

„Soudce, který byl nadřazený původnímu zřejmě městskému soudu, rozhodl ve prospěch Honzy bez možnosti odvolání státních zástupců. Uznal, že se jednalo o velkou parodii. Je škoda, že pobyt ve vazbě Chorvaté Honzovi zbytečně protahovali,“ konstatoval Tlusťák.

Po svém propuštění měl mechanik možnost vycestovat zpět do České republiky, což učinil hned následující den. „Byl rád, že už je doma, podmínky ve vazbě pro něj byly drsné. Chorvatům dozorci povolili nosit šňůrky na botách, hodinky i řetízky, Honza měl zakázané všechno, i ty šňůrky musel odevzdat. Ve vězení podle něj fungovala i mafie,“ přiblížil Tlusťák.

Tydlačku policisté v polovině května obvinili z pokusu o uplácení. Dvěma celníkům nabízel při průjezdu chorvatské hranice dvě padesátieurové bankovky.

Termín hlavního soudního líčení, ve kterém se bude mechanik zpovídat z pokusu o uplácení, dosud není stanovený. Mladíkovi však hrozí až tříletý nepodmíněný trest a vyhoštění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám