Hlavní obsah

Na festivalu v Cannes bude k vidění fotografie umírající Diany

Novinky, Jakub Kynčl

Cannes čeká výbuch bomby. Doba výbuchu - tento týden. Ve francouzském městečku bude promítán nejnovější dokument věnující se smrti princezny Diany. Nepsané hranice budou však k nevoli britské královské rodiny posunuty o pořádný kus dál. Ve snímku bude totiž ukázána i necenzurovaná fotografie, která zblízka zachycuje umírající exmanželku prince Charlese.

Článek

Za snímkem Unlawful Killing, který bude promítán v Cannes, stojí Keith Allen - otec popové hvězdičky Lily. Je výrazně podporován Mohammedem Fayedem, otcem Dodiho, který zemřel při nehodě společně s Dianou. Společně s nimi ve vozidle zemřel jejich šofér Henri Paul, který byl ve chvíli nehody pod vlivem alkoholu.

Explicitní fotografie má zachycovat jasně identifikovatelnou Dianou bezprostředně po nehodě. Zatím nebyla nikdy zveřejněna.

Snímek pořídil papparazzo dobíhající k automobilu. Fotografie nebyla ve Velké Británii nikdy zveřejněna a nestane se tak ani nyní. Snímek totiž bude promítán ve mnoha místech po celém světě, ve Velké Británii však nikoliv.

Informace, že Allen hodlá použít nikterak necenzurovaný snímek z posledních chvil Dianina života, rozlítila blízké přátele princezny.

"Pokud je to pravda, tak je to absolutně nechutné. Fakt, že se lidé snaží lidé vydělat peníze na její smrti, což je to jediné, co dělají, je pro mě.... na to mi slova nestačí," pronesla trpce Rosa Moncktonová, která byla s Dianou několik týdnů před její smrtí na dovolené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám