Hlavní obsah

Kosovan na letišti ve Frankfurtu zabil dva americké vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem
Aktualizováno

Jedenadvacetiletý muž z Kosova zaútočil ve středu na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem na autobus americké armády, který převážel americké vojenské letce. Dva muže podle agentury DPA a deníku Bild zastřelil a další dva vážně zranil.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Americký armádní autobus na frankfurtském letišti

Článek

Že jsou oběťmi příslušníci americké armády, podle agentur Reuters a AP potvrdili ministr vnitra spolkové země Hesensko a americké letectvo.

Podle policie byl podezřelý muž z Kosova po střelbě na terminálu 2 zadržen.

Také oba zranění jsou američtí vojáci, jeden z nich je ve vážném stavu.

Podle očitých svědků se muž vmísil mezi vojáky a nastoupil s nimi do amerického vojenského autobusu, jenž čekal u terminálu 2 frankfurtského letiště. V autobusu zjevně propukla hádka, načež útočník vytasil zbraň a začal kolem sebe zhruba v 15:20 SEČ střílet.

Jak se útok odehrál, zatím není jasné. "Vypadá to, že všechno se stalo v autobusu," řekl mluvčí policie Jürgen Linker. Jedna z obětí ale byla nalezena před autobusem.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Expert zkoumá armádní autobus, kde se vraždilo.

Zatím nebyl zveřejněn ani počet osob v autobusu, ani použitá zbraň. Podle některých   zpráv měl útočník nůž, pak ale vytáhl revolver nebo pistoli. Co se v autobusu přesně odehrálo, policie stále vyšetřuje. Potvrdila ale střelbu.

Jeden ze zraněných byl střelen do hrudi a druhý do hlavy.

Podle ministra vnitra Hesenska Borise Rheina nešlo o teroristický útok, ale o vraždu, okamžitě ale dodal: "V tuto chvíli však nemůžeme vyloučit nic."

Pachatel se po útoku pokusil uprchnout, ale po několika metrech jej přemohla policie.

Jde o obyvatele Kosova, který delší dobu žil v Německu. Kosovský ministr vnitra Bajram Rexhepi sdělil listu Guardian, že jej německá policie identifikovala jako Arida Uku, který pochází z Mitrovice. Identitu potvrdil i jeho strýc Rexhep Uka, podle něhož byl mladík zbožný muslim, který se narodil a byl vychováván v Německu, kam se jeho rodiče přistěhovali před 40 lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám