Hlavní obsah

Srážka vlaků v Německu si vyžádala 11 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magdeburg
Aktualizováno

Jedenáct mrtvých a 40 zraněných osob si ve východním Německu vyžádala železniční nehoda, při které se v sobotu pozdě večer v oblasti Magdeburgu čelně srazil nákladní vlak s osobním vlakem. Sdělili to místní záchranáři.

Foto: Jens Schlueter, ČTK

Nejméně deset mrtvých a 43 zraněných si na východě Německa vyžádala železniční nehoda, při které se v sobotu pozdě večer v oblasti Magdeburku čelně srazily na jednokolejné trati nákladní a osobní vlak.

Článek

Regionální osobní vlak soukromé linky HarzElbeExpress jel z Magdeburgu do Halberstadtu. Vlaky se z dosud neznámého důvodu srazily v 22:30 SEČ u Oscherslebenu, uvedl krátce po neštěstí bez dalšího upřesnění mluvčí federální policie.

Původní informaci, podle níž se jeden z vlaků po nárazu vzňal, později policie popřela.

Mezi zraněnými je asi desítka lidí postižena těžce. "Záchranné operace pokračují. Počet mrtvých se může ještě zvýšit," řekl policejní mluvčí. Na místo, které je asi 200 kilometrů jihozápadně od Berlína, dorazilo více než 150 záchranářů.

Železniční doprava byla v místě nehody zcela zastavena a nahrazena autobusy. Podle provozovatele železniční tratě měla osobní souprava kapacitu pro zhruba 100 cestujících. Kolik lidí ve vlaku skutečně bylo se ale zatím neví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám