Hlavní obsah

Královna Alžběta II. zve na svatbu faxem

Právo, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Královna Alžběta II. už rozesílá předběžné pozvánky na dubnovou královskou svatbu prince Williama s jeho dlouholetou přítelkyní Kate Middletonovou – a to faxem. Oznámil to list Daily Mail a připomněl, že když dvojice v polovině listopadu oznamovala zásnuby, spoléhala zase na Facebook a Twitter.

Foto: Profimedia.cz

Princ William a Kate Middletonová se už naplno pouštějí do příprav svatby.

Článek

Rozeslání faxů si vynutil protokol, který vyžaduje, aby panovnické rody byly informovány dříve než zahraniční státníci a hosté mimo kategorii VIP. Buckinghamský palác v nich proto příslušníky královských rodin žádá, aby si 29. dubna na svatbu v Londýně udělali čas.

Podle palácových zdrojů je to „nejefektivnější“ způsob předání informací o „velkých“ událostech. Tradiční, ručně psané a zlatem zdobené pozvánky – má jich být 1800 – budou rozeslány v únoru.

Seznam pozvaných hostů není ještě znám, ale někteří už potvrdili, že nebudou na svatebním obřadu ve Westminsterskem opatství chybět.

Je mezi nimi i řecký exmonarcha Konstantin, manželka Anne Marie a jejich nejstarší syn Pavlov. „Dostali fax v posledních několika dnech,“ potvrdil mluvčí. Konstantin (70), který vládl v letech 1964-1973, než ho vojenská junta svrhla a vyhlásila republiku, je kmotrem Williama a druhým bratrancem a blízkým přítelem prince Charlese, následníka britského trůnu. Žije v Londýně.

Reklama

Výběr článků

Načítám