Hlavní obsah

Berlusconiho večírků se účastnila další nezletilá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská agentura Ansa ve čtvrtek informovala o další nezletilé, která se účastnila večírků pořádaných premiérem Silviem Berlusconim. Jedná se o Iris Berardiovou, která figurovala v policejních záznamech jako prostitutka.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Berardiová se měla účastnit večírků v Berlusconiho vilách na Sardinii a u Milána předloni v listopadu a prosinci, kdy jí ještě nebylo 18 let. Vyplývá to ze zachycených telefonních hovorů.

Berardiová je druhou jmenovanou dívkou, která se jako nezletilá účastnila Berlusconiho kratochvílí. V případě první, tanečnice Ruby, se měl premiér navíc zasadit o její propuštění z vazby, když policejnímu šéfovi bylo řečeno, že je vnučkou egyptského prezidenta, což není pravda.

Milánská prokuratura premiéra viní ze zneužití pravomocí a styku s nezletilými prostitutkami, což je nezákonné. Čtyřiasedmdesátiletý Berlusconi obvinění popírá a odmítá před prokurátory vypovídat. Vzkázal, že jde o politické pronásledování a že budou litovat.

Ženy, které si premiér vydržoval, se v dokumentu, který jako alternativu vytvořili jeho právníci, Berlusconiho zastaly. Venezuelská modelka Aida Yespicaová uvedla, že ministerský předseda žádné orgie nepořádal, jen byl k ní a jejím kolegyní šlechetný a hodný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám