Hlavní obsah

Únosce tureckého letadla přemohli cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul
Aktualizováno

Cestující v letadle společnosti Turkish Airlines při letu z Osla do Istanbulu přemohli ve středu maskovaného muže, který se letadlo pokusil unést a hrozil bombou. Po přistání muže zatkla turecká policie. Žádná bomba se nenašla, pouze atrapa. V letadle bylo 59 cestujících.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Únosce tureckého letadla přemohli cestujícíVideo: Reuters

 
Článek

"Osoba v zadní části letadla si nasadila masku a hrozila, že vyhodí letadlo do vzduchu. Muž mluvil turecky a požadoval, aby se letadlo vrátilo do Osla," sdělil televizi TV2 svědek incidentu Salim Tahar. Uvedl také, že se zdálo, že muž něco drží, nebylo však zřejmé, co to je. Leyla Kilicová popsala situaci agentuře Dogan „Viděla jsem bitku mezi cestujícími a mužem s maskou, který nesl zařízení připomínající rádio.“

Muž se pokusil dostat do kabiny pilotů se slovy: “Mám bombu.“ Později se ukázalo, že to byla jen atrapa pumy.

K pokusu o únos došlo asi 30 minut před přistáním, potvrdily TV2 turecké aerolinie. Po přistání v Istanbulu vstoupila do letadla turecká policie a zadržela únosce, na kterém po předchozím boji seděl jeden z cestujících.

Při incidentu ani zásahu nebyl nikdo zraněn. Anatolská tisková agentura uvedla, že únosce u sebe měl průkaz zdravotně postiženého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám