Hlavní obsah

Dívka podvedla partnera s expřítelem a zavolala mu, že byla znásilněna

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolton

Devatenáctiletá Amanda Bradleyová chtěla potrestat svého expřítele, vybrala si však formu, která dostala do vězení ji samotnou. Bývalému partnerovi odsouhlasila intimní schůzku a když byli spolu, poslala svému stávajícímu příteli textovou zprávu, že byla znásilněna. Ten okamžitě uvědomil policii, která ještě na místě zastihla dívčina expřítele, kterého okamžitě zatkla.

Foto: Profimedia.cz

Za křivou výpověď dostala 19letá dívka roční trest odnětí svobody. Ilustrační foto

Článek

Teprve po třech měsících se dívka rozhodla kontaktovat policii s tím, že si vše vymyslela. Soudce Steven Everett neváhal a za křivou výpověď poslal Bradleyovou na 12 měsíců do vězení.

"V tom, co jste udělala, byly jednoznačně prvky vzdoru a umíněnosti. Chtěla jste ho dostat do potíží a byla jste si plně vědomá toho, že tímto ho dostanete do opravdu obrovských patálií," uvedl soudce před samotným verdiktem.

Expřítel si užil těžké chvíle

Osmadvacetiletý expřítel, který nebyl soudem jmenován, byl po zatčení podroben intimnímu vědeckému zkoumání, dlouze vyslýchán a držen v policejní cele po dobu 17 hodin. Celé tři měsíce měl nad sebou hrozbu obvinění, které pro něj mohlo skončit dlouhým pobytem ve vězení.

"Musela to pro něj opravdu velmi traumatizující záležitost. Je nemožné si představit, jak moc tím trpěl," dodal soudce, který uvedl, že obviněný od počátku rezolutně popíral, že by dívku znásilnil a tvrdil, že byl sexuální styk dobrovolný.

Výpověď změnila sama

Celá událost proběhla počátkem dubna. V květnu byla Bradleyová na video-interview, na kterém opakovaně potvrdila, že byla znásilněna. Koncem června však sama kontaktovala vyšetřujícího policistu s tím, že chce obvinění stáhnout. Při opakovaném interview přiznala, že měla s bývalým přítelem sex dobrovolně.

"Měla jsem ho už plné zuby. Vždy když jsem měla nového přítele, tak mě vždy kontaktoval a chtěl po mě sex a takové ty věci. Chtěla jsem ho potrestat," uvedla Bradleyová, které nepomohl ani její obhájce Andrew Costello, který se snažil soud přesvědčit, že bylo dívce v době křivé výpovědi jen 18 a byla ještě velmi nevyspělá a naivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám