Hlavní obsah

Bardotová zvažuje kandidaturu na prezidentku

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Herecká hvězda 60. let Brigitte Bardotová zvažuje přijetí návrhu Nezávislého ekologického hnutí, aby v roce 2012 kandidovala na francouzskou prezidentku. Známou ochránkyni zvířat rozlítila lhostejnost k právům němých tvorů napříč politickým spektrem.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardotová

Článek

Šestasedmdesátiletá legenda nedávno napsala současné hlavě Francie Nicolasi Sarkozymu, že by se mu v příštích volbách mohla postavit. „Jednáte opačně, než jak jste sliboval, a vaši ministři před Francouzi tají pravdu,“ uvedla. „Sarkozy ze mě udělal imbecila, když sliboval, co nesplnil,“ doplnila v rozhovoru pro agenturu AP.

Ekologické hnutí jí kandidaturu navrhlo v září.

Bardotová Sarkozymu v minulosti napsala několikrát. Například požaduje, aby muslimové svá zvířata nejprve omráčili, než je podříznou.

Bardotová vyvolala diskusi též svým odsouzením přistěhovalců a homosexuálů či dopisem, v němž označila bývalou aljašskou guvernérku Sarah Palinovou za hloupou a ostudu všech žen. V současnosti bojuje s plány hollywoodského režiséra Kylea Newmana, který by o ní chtěl natočit film. „To by nikdo nezahrál,“ řekla stanici Europe 1.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardotová na archivním snímku

Reklama

Výběr článků

Načítám