Hlavní obsah

Turisté se utopili v autě, když sjeli do moře při výjezdu z trajektu

Novinky, ČTK, Reuters

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Dva lidé v neděli zahynuli v italském Janově, když autem vyjížděli z trajektu na břeh. Auto spadlo do vody a dvojice v něm, německý turista a jeho polská manželka, se nedokázala zachránit. Italské případy nehodu vyšetřují, mají podezření, že trajekt začal odplouvat ještě předtím, než auto dojelo na břeh.

Článek

Auto jako třetí opouštělo loď společnosti Moby Lines. Břehu již nedosáhli. Devětadvacetiletý řidič focusu Phillipe Habel byl sice z potápějícího se vozidla vymrštěn, ale na místě zahynul. Jeho o rok mladší přítelkyně Melanie Starzinská se utopila v autě na místě spolujezdce, její tělo vyprostili až po několika hodinách potápěči. Oba se vraceli z vysněné dvoutýdenní dovolené na Sardinii.

Podle svědků se loď zhoupla a s ní i vyloďovací rampa. Podle některých zdrojů rampa spadla z hrany nábřeží do vody, podle jiných se rozlomila. Je však možné, že nehodu zavinila právě posádka trajektu, která začala od břehu odplouvat příliš brzo a současně zvedala rampu, pod niž byl vůz vtažen vzniklým podtlakem.

S můstky vedoucími na loď mají turisté v Janově smůlu. V červenci tam zahynula španělská turistka, když se pod ní při nástupu na velkou rekreační loď prolomil můstek; jeho část ji při pádu udeřila do zad, připomíná agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám